Happy Pop Art művészet királya: Romero Britto

Pop Art festmény Britto

HAPPY ART MOZGALOM


A nemzetközileg elismert művész, Romero Britto 1992-ben megalapította a Happy Art Movement-et azzal a küldetéssel, hogy egyedülálló művészetével és élénk színeivel boldogságot, szórakozást, szeretetet és optimizmust inspiráljon szerte a világon.

Romero Britto élete munkáját a boldogság természetének és esszenciájának feltárásának szentelte, miközben számos nagy művész használta műalkotásait lelkünk árnyékainak illusztrálására. Művészete jóval több, mint a boldogság kognitív felfogása.

A boldogság élénk vizualizációját mutatja be nekünk, egy befogadó világot, amely elérhető közelségben van.

Romero Britto - pop art festmény

Míg a boldogság végtelen sokféleképpen megnyilvánul, Romero alkotásai a boldogság plátói lényegét tárják fel. Ez egyszerre művészet és életfilozófia. Művészetében felismerjük, hogy bármi lehet a boldogság forrása, valami értékelendő, értékelendő. Ez egyszerűen nézőpont kérdése. A boldogság magának az életnek az ünnepe, a hétköznapoktól a vadonig.
Szerte a világon az emberek, akik megtekintik Romero festményeit, azonnal felismerik ezt az életfilozófiát – a boldog életet –, amelyet élénk színek, íves vonalak és szerelmes formák összefonódásán keresztül közvetít. Egyetlen Britto-festményen boldogságot látsz. Érzed. Tudod. És érzed a benned lehetséges optimizmust.
Pop Art festmény Britto

Romero munkája lehet utópisztikus, de nem naiv. Az biztos, hogy megérti az élet sötétebb oldalát is: mint mindannyian, ő is átérezte a szenvedés és a bánat kínját. Mégis látnokként a világon túlra lát egy jobb világ felé. Látja az élet szépségét, amely mindannyiunkban lakozik – a mosolytól a székig mindenben –, és arra törekszik, hogy segítsen ennek a világnak a valósággá alakításában.

Romero Britto alkotásai lényegében a szeretet kifejezése. Azért kapcsolódunk művészetéhez, mert elménkben és szívünkben a szeretet végtelen kútja lapul. Ennek a tározónak a megérintése boldogságot hoz, és ez mindennapos lehetőség.

A boldogság ragályos, és a célunk, hogy olyan világot teremtsünk, amelyben több együttérzés, kevesebb konfliktus van, és nagyobb a cél és a jelentés érzése. A hosszan tartó boldogság iránti elkötelezettségünk együttesen képes megváltoztatni a világot, egy-egy embert.

Magyarországon a Kolibri Art Galériában található Britto festmények.

Pop Art Romero Britto
Picture of Bernard Barna Fekete

Bernard Barna Fekete

A Kolibri Art Studio Europe Kft. alapítója és ügyvezetője.

Kövess minket:

További bejegyzések

Sonnleitner – ” AC/DC POP”

AC/DC Budapesten – Rock ‘n’ roll élmény

Sonnleitner – ” AC/DC POP”AC/DC POP – Rock ‘n’ Roll – Készleten az egyetlen giclée alkotás Sonnleitner által Budapesten a BernArt Contemporary Gallery-ben (60cm x 50cm • 75 értékálló giclée készült 2019-ben).

J C Leyendecker

J.C Leyendecker

Joseph Christian Leyendecker (1874. március 23. – 1951. július 25.) az Egyesült Államok egyik legjelentősebb és anyagilag legsikeresebb szabadúszó reklámgrafikusa volt. 1895 és 1951 között

FAZZINO 3D ART Művész

Charles Fazzino egy amerikai pop art művész, aki ismert az általa alkotott 3D-s városkép-kollázsokról. Fazzino művei színesek, vidámak és részletgazdagok, és azok a városok és

Írj nekünk:

Pénznem kiválasztása
EUR euró
x