SHAG "RETRÓ POP-ART" kreatív művész

SHAG műalkotásai kizárólag a galériánk meglátogatásával érhető el Budapesten 2023 márciustól!

SHAG (a.k.a. Josh Agle) az elmúlt 25 évben, a kaliforniai művésztársadalom központi szereplőjévé vált. Ez a legendás festő a figyelmét azzal vívta ki, hogy formában és esztétikailag retró stílusú ábrázolásával egy átható üzenetet közvetít a kor 1950-60-70’es évek dübörgő amerikai társadalmáról, divat formájáról, építészeti stílusárol, lakások dekorációjáról, autókról, stb.

Ne vezessen félre stílusának ez az éles hozzáállása és a kissé ravasz humor, SHAG teljes egészében egy család centrikus ember, aki dicsőíti a nyugodt, laza felfogású dél-kaliforniai életstílust egy fákkal körülvett, eldugott, völgyben található múlt század közepén épült rezidenciájában.

SHAG valójában az ecset, aki az ismert Martini koktélt fogyasztó, könnyed tartású hölgyeket és urakat, a szögletes vonalaival és élénk színkombinációival eleveníti meg. A magasan feltupírozott hajú hölgyek lazán koktéloznak a villa pálmafákkal övezett medencéje körül, a divatos csibészes férfiak például alligátorokkal szórakoznak, míg a fekete macska mindig a tetőn portyázik.

Mivel SHAG illusztrátorként dolgozott karrierje elején, ez lehetőséget teremtett számára, hogy együttműködjön olyan óriási világcégekkel mint a Walt Disney, Lucasfilm, Warner Brothers és a CBS stúdiók, Playboy, Coca-Cola, csak egy párat említve. Továbbá illuszrációkat készített a TIMES, FORBES és a hollywoodi Entertainment Weekly magazinok részére. Alkotásait gyűjti Ben Stiller, Madonna, Whoopi Goldberg, Magic Johnson, Nancy Sinatra, Ringo Star és sok más világhírű személység.

SHAG korlátolt példányszámú / szignózott és számozott szépművészeti szerigráfia-nyomatai archív minőségü, 100% pamut (rag) alapanyagú múzeum-tábla művészi papiron, melyek eddig csak pár nyugat-európai ország galériájában voltak megtalálhatóak, de mostantól már Budapesten, Magyarországon is elérhetőek.

Született: 1962-ben, Siera Madre, CA, USA-ban       
Rezidenciája és munkahelye: Los Angeles, CA, USA
Kiállításai: Venetian Casino in Las Vegas, City of Palm Springs, Georgia Aquarium Atlanta, stb.

2023 március 1-től SHAG műalkotásai kizárólag a galériánkban történő vásárlással Budapesten lehetséges, internet eladás megszünt!

Shag_by_Mark_Berry_PoolREV
Pénznem kiválasztása
EUR euró
x