MARTIN SONNLEITNER "ROCK-POP" művész

“A festészet számomra a tudás kapuja és a ház, amelyben élek”

Sonnleitner festményeinek kedvelt motívumai a világhírű zenei legendák. 

Budapesti galériánk legújabb pop-art festőművésze 1965-ben született Ausztriában, ma St. Pöltenben él. Kora gyermekkora óta szeret rajzolni, és az autodidakta művész a húszas évei végén kezdett el kísérletezni a kisfia szanaszét heverő akvarell festékeivel, munkaidő utáni ellensúlyként.

Legelső kiállítása egy bécsi kávéházban történt, majd Ausztriában lévő galériákban voltak elérhetőek a pop-art alkotásai. 2004-ben sikeresen belépett a nemzetközi művészeti piacra, amikor a New York-i Agora Gallery felfedezte, és lehetővé tette számára, hogy első vernisszázsa és kiállítása az Egyesült Államokban legyen.

New York-i bemutatkozását azonal más kiállítások követték Los Angelesben, Brüsszelben, Hamburgban, Münchenben, Stockholmban és Malmőben, ahol szintén állandó galériák képviselik. Művészi munkássága megtalálható az Alsó-ausztriai Állami Múzeumban is, és különféle magángyűjteményeket gazdagít. Legkisebb munkája is nagy példányszámban járta be a világot: ő tervezte az oszták énekes Falco “Chance to Dance” című CD-jének borítóját, mely 50 000 példányban készült.

Elvis Presley, James Dean, Marylin Monroe, Rod Stewart, Bob Dylan, az ACDC, a Rolling Stones, Michael Jackson, Tina Turner és más neves előadók Sonnleitner expresszív portréi nem csak azonos értelemben mutatnak hatást. Úgy vélik, hogy a tekintet minden médiafelhajtásból – a koncentrált, művelt karakterek lelkébe való betekintés. Művészi folyamata az arcok eltúlzásában és elidegenítésében kezdődik, ami a különböző stílusok keveredésében tükröződik.

Amikor hírességeket ábrázol, a homlokzat mögötti képet tartja szem előtt, és megpróbálja megtalálni a művészi figura és a tényleges személy közötti metszéspontokat és elmosódó határokat. Ezeket színnel világítja meg. 

Festményei a médiumok lenyűgöző keverékei, amelyek realista, de absztrakt, sőt konstruktivista elemeket is tartalmaznak.

Martrin_S_1
Pénznem kiválasztása
EUR euró
x