Magyarország területén ingyenesen és személyesen szállítjuk ki alkotásainkat az Ön által kiválasztott címre, a megbeszélt időpontban. Amennyiben igény van rá, a szállító személyzet gondoskodik a mű felszereléséről is.

A szerigráfia művészete jól megalapozott, és annak birtoklása jó művészeti vásárlási döntés!

Történelme:
A serigraph a latin „selyem” szó, a seri és a görög „írni” szó kombinációja, a grafosz.

Ez az ősi módszer az eredeti festmény másolására az egyik legrégebbi nyomtatási forma. A szerigráfia egészen i. e. 3000-ig vezethető vissza, amikor sablonokkal díszítették az egyiptomi sírokat és a görög mozaikokat. Kr. e. 221. – Kr. u. 618. között sablont használtak Kínában Buddha-képek készítésére. Japán művészek a Serigraphy -t bonyolult művészetté változtatták egy bonyolult folyamat kifejlesztésével, amelynek során egy selyemdarabot feszítettek egy keretre, hogy kézzel vágott sablonok hordozója legyen. A szerigráfia a 15. században találta meg a nyugat felé vezető utat.

A szitanyomás kifejlesztése evolúciós folyamat volt, amelyet számos ismeretlen kézműves osztott meg a múltban. Ismert Samuel Simson, aki kérelmezte, és 1907 -ben szabadalmat kapott Angliában a tervek selyemre festésére. Ez nagyon hasonlított a középkorban alkalmazott módszerhez, de ez a folyamat ragasztószerű anyagot használt, amely kitöltötte a szövetben lévő helyeket, és rögzített sablont hozott létre. A festékeket merev kefével kényszerítették át a bevonat nélküli területeken. Néhány évvel Simon szabadalma után John Pilsworth, San Francisco, kifejlesztett egy többszínű selyemszitázási eljárást, az úgynevezett szitanyomást.

Az Egyesült Államokban a szerigráfia az 1930-as években vette fel a művészet státuszát, amikor egy művészcsoport kísérletezett a technikával, majd elkezdett “képzőművészeti” selyem nyomatokat készíteni, és kitalálta a “Szerigráfia” kifejezést, hogy megkülönböztesse a képzőművészetet a kereskedelmi szitanyomástól.

Az első lökést az 1950-es években Lutpold Domberger nyújtotta Stuttgartban, Németországban. Nyomdai stúdióját felajánlotta az Op Art mozgalomhoz kapcsolódó kiemelkedő művészeknek. Az olyan elismert művészek, mint Josef Albers és Victor Vasarely, ötvözték művészi elképzeléseiket Domberger szüntelen törekvésével a tökéletességre, mint szitanyomás. Kiváló, finoman kivitelezett szerigráfokat hoztak létre, amelyeket a világ galériái és gyűjtői kerestek. Ezek az erőfeszítések az olyan művészek kísérletezésével kombinálva, mint Jackson Pollack, hozzájárultak ahhoz, hogy a szitanyomásos médium a nyomtatás élvonalában maradjon. Ez a kreativitás robbanását váltotta ki a területen, amely az 1960 -as években következett, a következő nagy kreatív lökéssel. A Pop Art mozgalom és különösen Andy Warhol adta meg a médiumnak a képzőművészetben való végső legitimitását. A 20. század más nagy művészei, akik úttörő szerepet játszottak a szerigráfia területén: Pablo Picasso, Henri Matisse, Erte, Roy Lichtenstein és mások.

A metódus: A szerigráfia (vagy szitanyomás) az eredeti képzőművészeti reprodukció nagy tengerének romantikus szigete, mivel teljes egészében kézzel készül, a művész/kiadó és Los Angeles-i Kolibri Art Studio, Inc. szoros együttműködésében. Ez a klasszikus képzőművészeti reprodukciós módszer munka- és anyagigényes folyamatokat foglal magában. Ez drága!

A szerigráfusnak szó szerint újra kell készítenie az egész művet. Először azzal határozza meg, hogy hány szín van ábrázolva az eredeti festményen. A nyomtatási stúdió külön képernyőt készít minden nyomtatandó színhez. Ha 70 szín van kinyomtatva, akkor a Chromist (kézi színleválasztó művész) által 70 elkészített képernyőt kell beilleszteni a szövetbe, és a festéket a vásznon lévő gumibetéten keresztül vezetni, textúrát képezve a felületen.

Minden kézzel kevert színt vízbázisú festékekkel nyomtatnak, majd nagy nyomóállványokra helyezik száradni. Körülbelül két -három óra múlva a következő szín nyomtatható ki. A nyomtatás minden újabb színnyomtatással nő, egyre gazdagabb és teljesebb lesz, amíg a művész elégedett lesz. Egy átlagos napon 1-2 szín nyomtatható ki. A befejező szakaszban textúralakkot alkalmaztak, hogy szimulálják a művész ecsetvonását. A 300 fős, 70 színből álló kiadás elkészítése 2-4 hónapig tarthat.

A szerigráfok leginkább gazdag és élénk színekről ismertek, és a művész/kiadó számos korrekciós szakaszon keresztül láthatja és módosíthatja a színek fejlődését. A színmélység a képzőművészeti szerigráfban szinte fényes.

Ezeket korlátozott példányszámban adják ki annak érdekében, hogy a kiadás elkészülte után ritkaságuk ellenőrzése érdekében a film-rajzok megsemmisüljenek, csakúgy, mint a képernyők. Ez biztosítja, hogy minden nyomat valóban egyedi, korlátozott példányszámú műalkotás.

Az automatizált technológia és a fotomechanikai reprodukció mai korában ez a fajta képzőművészeti nyomtatás valóban ritkaságszámba megy. A szerigráf kiadás elkészítésébe fektetett idő, készség és erőfeszítés az erős archiválási tulajdonságokban tükröződik, extrém hosszú élettartamú, és kiváló örökségi darabok.

A Christies aukciós-ház New York-i művészeti aukcióin élő művészek szerigráfiái akár hat számjegyű USA dollár áron is elkeltek. Vannak szerigráfiák, amelyeket világszerte rangos művészeti múzeumi gyűjteményekbe fogadtak el.

A szerigrafikus nyomtatott kiadás létrehozásához szükséges aprólékos kézimunka miatt a kiadás minden egyes nyomtatványa önmagában eredeti, és az értékét csak a művész ismertsége korlátozza. Az eljárás olyan képalkotást eredményez, amely növeli a szerigrafikus nyomatok értékét az eredeti grafikával együtt.

A képzőművészeti giclee nyomat megfelelő befektetés, ha az eredeti mű költsége túl magas. Ez különösen igaz a korlátozott kiadványszámú giclée-nyomatokra, amelyek értéke idővel akár többszörösére is növekedhet.

Történelme:
A giclée szót 1991 -ben fogadta el Los Angelesben Jack Duganne nyomdász (vagy atelier) a tintasugaras nyomtatókon készült képzőművészeti digitális nyomatokért. A nevet eredetileg az 1980 -as évek végén feltalált eljárással módosított Iris nyomtatón létrehozott képzőművészeti nyomatokra alkalmazták. Atelier dolgozott a kaliforniai Manhattan Beach-i Nash Editions-ben, amelyet Grahan Nash brit-amerikai énekes-dalszerző és zenész, a Crosby, Stills, Nash & Young folk-rock szupercsoport alapító tagja 1969-ben alapított.

Duganne nevet akart az új típusú nyomatoknak, amelyeket egy módosított Iris nyomtatón készítettek, egy nagy formátumú, nagy felbontású, ipari, előnyomást lezáró tintasugaras nyomtatón, amelyen a tintát fogadó papír egy forgó dobhoz van rögzítve. A giclée alapja a francia gicleur szó, a sugárhajtómű vagy a fúvóka francia szakkifejezése, valamint a hozzá tartozó gicler ige (kifújni). Az une giclée (főnév) valamilyen folyadék kifröccsenését, permetezését jelenti. Duganne a giclée főnévre alapozott. A művészek, galériák és múzeumok széles körben használják, hogy kiváló minőségű nyomtatási formát javasoljanak.

A módszer: A giclée-grafikák időtállóak. A 100 évnél hosszabb élettartam normál, anélkül, hogy a festékek elhalványulnának, ami a szín elhalványulását eredményezi. A giclée-nyomatok mély, telített színeket adnak, és gyönyörű festési minőségük van, amely megőrzi az apró részleteket, finom árnyalatokkal és keverékekkel. A kiadványokat a művész irányítása alatt kézzel díszítik, ritka festékek és tinták felhasználásával, sőt alkalmaznak olyan összetevőket, mint a gyémántpor a különleges médiahatás érdekében.

A giclée-nyomat elkészítése nem automatikus folyamat. Az emberi érintés meghatározó a giclée folyamat több fázisában. Minden giclée -nyomat egy eredeti műalkotással kezdődik, amelyet a számítógépbe szkennelnek, ahol a beolvasást színkorrekcióval biztosítják, hogy a digitális kép a lehető legközelebb álljon az eredetihez. A színkorrekcióhoz tapasztalt szemre és gyengéd érintésre van szükség a tónus, a kontraszt, az élesség és egyéb tényezők megfelelő beállításához, hogy az eredeti példányt hűen reprodukálja. Ha a számítógép képét a végső nyomathoz illeszti, a gyakorlott szemnek módosítania kell a legjobb eredmény érdekében. És végül, maga az atelier részéről folyamatos figyelmet igényel, hogy következetes, minőségi eredményeket érjen el. Röviden, az emberi kéz a giclée-kézművesség minden lépésének része.

A korlátozott példányszámú kiadásokat a művész saját kezűleg szignózza, ami nagyban növeli értéküket, különösen akkor, ha a művész híres. Mi, a Kolibri Art Studio Europe-nál csak a leghíresebb amerikai pop-művészeket képviseljük!

A műalkotás bal alsó sarkában találhatók a kiadvány számjelei. Ez két szám, amelyet egy perjel elválaszt, és töredéknek tűnik. A perjel után vagy alatt lévő szám a kiadvány szám szerinti nagysága, bal első szám a perjel elött pedig a hozzárendelt darabszám. Például, ha 25 azonos kiadvány van, és készen áll a számozásra, akkor 1/25 -öt számoz, és a következő 2/25 -öt stb. A kiadás számozásán kívül az alkotók különböző jeleket használnak arra, hogy megkülönböztessenek bizonyos nyomatokat a számozott kiadástól:

A/P., P.A. vagy E.A. (Artist Proof, Prueba de Artista vagy Epreuve d’artist) – Ha a művész kiadót készít egy kereskedő számára, a művész néhány nyomatot megőrizhet a kiadásból személyes használatra. Ezek a kiadás részét képezik, és ugyanazon szabványnak felelnek meg, de A/P címkével vannak ellátva az Artist Proof, vagy hagyományosabban E.A. betűk, ami a francia megfelelője. A szabvány szerint a kiadásnak csak 10% -a készülhet ilyen típusú nyomatokból.

P/P, P.I. vagy E.I. (Printer’s Proof, Prueba de Impresor vagy Epreuve d’imprimeur) – Ezek teljes értékű alkotások, amelyeket a művész szignóz az atelier *stúdió számára – mint az elismerés része – a sorozatból; általában csak pár művet.

B.A.T. vagy RTP (Bon à Tirer, Ready-to-Pull) – Az ezzel a jelzéssel aláírt alkotások (franciául „jó, húzható”) azt jelenti, hogy ez az első olyan darab a kiadásban, amely megfelel a művész szabványainak, és amelyet használnak a többi művésznyomtatvány minőségének a végleges ellenőrzésére, vagy újranyomtatásnál ezt kell követni a színek egyeztetésére. Ezek általában a megrendelő kiadó/művész tulajdonát képzik.

T/P (Trial Proof) – Ezek a nyomatok a kép beállítása és fejlesztése során készülnek. Annak ellenére, hogy technikailag befejezetlen nyomatokról van szó, a művészeti piacon sokkal többet érnek, mint a rendszeresen kiadott művek, mert felfedik a művész folyamatát a kész mű megalkotásában.

S/P (State Proof) – Ez a jel a nyomtatási működő állapot bizonyítását jelöli, amelyen a művész a kiadás létrehozása után még tovább dolgozik rajta. 

H.C. vagy NSF (Hors Commerce, Not-for-Sale) – francia „Kereskedelmi használatra”, ezeket a kiadványokat a művész néha aláírja. A kiadás népszerűsítésére használják, és nem értékesítik; de ha igen, akkor ez a legnagyobb értékű.

C/P (Cancellation Print) – A kiadás kinyomtatása után egyes művész és atelier megváltoztatja az eredeti szitát, blokkot vagy követ, hogy ne lehessen újranyomtatni. Általában egy vonalat húznak a mátrixon, majd kinyomtatják, annak bizonyítékaként, hogy az eredetit megváltoztatták, és több nyomat nem készíthető belőle.

U/P, U/S vagy V/E (Unique Print, Unique State, Variable Edition) – Egyedi nyomtatás, egyedi állapot, változótt kiadás jelölésekkel ellátott nyomatok olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket nem lehet újra reprodukálni. Az ilyen típusú nyomatokat, valamint a monoprinteket és monotípusokat 1/1 (1 -es kiadás) címkével lehet ellátni.

H.M.P, H.P.M vagy H.M.M. (Hand Modified Print, Hand Painted Print or Hand Modified Multiple) – Kézzel módosított nyomtatás, kézzel festett nyomtatás vagy kézzel módosított többszörös állapot – Néha a művészek a kiadás létrehozása után kézzel adnak hozzá funkciókat a nyomtatáshoz. Ezek leggyakrabban a szerigráf nyomatokban találhatók.

E.V. (Variant Edition) – Ugyanazt a képet, különböző medián vagy más színű tintával nyomtatott kiadásokat, néha ezzel a jelöléssel látják el. Egyes művészek és atelier stúdiók úgy döntenek bizonyos számú sorozatról a kiadványon belül, hogy ezeket a nyomatokat római számokkal számozzák, az arab számok helyett. I/X – X/X.

Kérjük, legyen rendkívül óvatos a művek kezelésekor!

  • A vászonra és papírra készített összes munka hihetetlenül törékeny, és könnyen károsodhat a kiterjedt és rossz kezelés miatt.
  • Amikor a műalkotás az Ön birtokában van, kérjük, vizsgálja meg az elülső és a hátsó részeket az esetleges szabálytalanságok szempontjából. A vászon hátulját ellenőrizni kell, hogy nincs -e bemélyedés stb.
  • Minden nyomatot ellenőrizni kell, mielőtt beszerelik/bekeretezik!
  • Kérjük, jelentse a problémákat a birtoklást követő 48 órán belül!
  • Kérem, tárolja a művet laposan, szabályozott hőmérsékletű környezetben! A szélsőséges időjárási körülmények veszélyesek a műre!

Ha bármilyen probléma merül fel, beleértve a szállításból vagy szállításból eredő károkat, azonnal jelentse a Kolibri Art Studio Europe Kft -nek! Köszönjük figyelmét és együttműködését!

Pénznem kiválasztása
EUR euró
x