BRITTO "HAPPY POP-ART" kreatív művész

A világban történő utazásaink során Romero Britto munkáival vibráló színhasználatának és mintáinak köszönhetően elkerülhetetlenül szembe találkozunk. A művész az optimizmus és szeretet üzenetét terjeszti. Britto egyedi Pop-Art munkái készültek hivatalos megrendelésre a 2016-os Olimpiai Játékokhoz, a 2010-2014 FIFA Labdarúgó Világbajnoksághoz és a 41. USA Super Bowl-hoz.

Folyamatosan olyan világmárkákkal működik együtt mint a Walt Disney stúdió, Coca-Cola, Pepsi, Audi, BMW, Bentley, Volvo, Mattel, Hublot, Evian, stb. Romero Britto az a művész akinek a legtöbb alkotása van jogdíj fizetés ellenében a világon kereskedelmi célú felhasználásra  és felülmúlja minden más művészét. Az általa engedélyezett alkotások üzleti célú forgalmazása nagyságrendjében felülmúlja minden más művészét.

Művészete megtalálható privát kollekciókban Elton John, Julia Roberts, Paul McCartney, Phil Collins, Keith Urban, Gloria Estefan, Michael Jordan, Donald Trump, Morgan Freeman, Barack Obama, Whoopi Goldberg, Prince Albert of Monaco, Richard Petty, André Agassi, Arnold Schwarzenegger, és más világhíresség házának a falain.

Brittónak művészi alkotásai megtalálhatók a világ számos múzeumában és több száz galériájában. Nyugat európai kortárs galériák évek óta sikeresen forgalmazzák a korlátolt kiadvány számú műveit. Több mint 60 nyilvános szobor kompozíciói olyan városok közterületeit díszítik, mint Los Angeles, New York, Miami, Stockholm, London, Moscow, Berlin, Tel Aviv, Basel, Tokyo és más világvárosok. Kiválasztott repülőtereken tartanak fenn sikerrel üzleteket az USA-ban, továbbá az egyik luxus Royal Carribian óceánjárójának a legfelső szintjét Britto személyes irányítása alatt dekorálták a Pop-művészetével. Romero Britto bőkezű aktivistaként is ismert, 250 jótékonysági alapítványt támogat.

Most először Budapesten, Magyarországon is elérhetőek a gyűjtők számára Britto alkotásai. Ezek mind az általa szignózott és bejegyzett, alacsony példányszámban publikált művek, mint a nagyon ritka serigráfia-nyomati 7 mm vastag GESSO paneleken és a kézzel csillámozott gicleé-nyomatai archívált festővásznon illetve 100% pamut (rag), savmentes 300g archív papíron.

Született: 1963-ban, Recife, Braziliában
Rezidenciája és munkahelye: Miami, Florida, USA
Kiállításai: a JFK repülőtéren, Super Bowl XLIó-on, a párizsi Louvre Museum-ban csak egy párat említve
britto-logo-1
Pop Art Romero Britto
Pénznem kiválasztása
HUF Magyar forint
EUR euró
x