Új Pop-Art kortárs galéria Budapesten

Shag Kortárs festő

Korlátozott kiadású, egyenesen Amerikából érkezett alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők a Kolibri Art Studio Europe galériában. A minőségre fogékony magyar gyűjtőknek szeretnének kedvezni a pop-art értéktartó eleganciájával, harmóniájával és kifinomult ízlésével. Aktuális, humoros, izgalmas, ugyanakkor klasszikusan ízléses témakörök – így jellemzik az amerikai pop-art irányzat mesterműveit a Margit körúton megnyílt kiállítóhely alapítói.

Kortárs Galéria Shag
SHAG

A Kolibri Art Studio Europe nemcsak Budapesten, de az európai régióban is páratlanul kiemelkedő. A galéria vezetője és alapítója, Bernard Barna Fekete Budapesten született. Az 1970-es évek elején, 17 évesen vándorolt ki az Egyesült Államokba, ahol 48 éven át sikeresen építette fel az „amerikai álmot” a kaliforniai Los Angelesben. Munkásságának utolsó évtizedeiben szenvedélyesen vezette ügyvezető igazgatóként a Kolibri Art Studio, Inc.-t, egy rendkívül népszerű, 32 éve működő grafikai műtermet. Másfél éve költözött haza feleségével, Anikóval, akivel megvalósította itthon is az álmát: amerikai hangulatot csempészett művészeti értékekkel fűszerezve fővárosunkba. 

Romero Britto

“Eltökélt szándékunk a magyar gyűjtők számára is elérhetővé tenni a 20. és 21. század Amerikájának pop-art, art deco és képzőművészeti remekműveit – mint az otthoni vagy vállalati dekoráció kifogástalan színvonalú irányzatát. Hiszünk benne, hogy a humort és a klasszikus értelemben vett eleganciát kiváló érzékkel ötvöző pop-art irányzat alkotásai a magyarországi gyűjtők számára is értéket jelentenek” – mondta el Bernard.

PILLANATKÉP AZ KOLIBRI ART STUDIO EUROPE KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJÁRÓL (FOTÓ: KOLIBRI ART STUDIO EUROPE)

A kortárs galéria tulajdonosai neves amerikai pop-art alkotók (mint például Britto, Fazzino és Shag) kizárólagos és egyedüli képviselőiként tevékenykednek. Az aláírt és limitált kiadású remekművek először jelennek meg egész Európában. A művészek engedélyével lényegesen előnyösebb ajánlataik vannak a régiói szerepükkel, mint például a nyugat-európai neves galériáknak, akik már évtizedek óta nagy sikerrel forgalmazzák az említett művészek alkotásait. “Amerikai partnereinkkel közösen az a célunk, hogy ezt a különleges művészetet bemutassuk az érdeklődőknek és a leendő gyűjtőknek, hiszen remek és értékálló lehetőség a belső terek magas színvonalú dekorálására is. A relatíve nagy méretek, a masszív szín- és témakombinációk üde frissességet sugározva keltik jókedvre a szemlélőt” – emelte ki Bernard.

Kiemelt kép: Pillanatkép az Kolibri Art Studio Europe kiállításának megnyitójáról (Fotó: Kolibri Art Studio Europe)

Picture of Bernard Barna Fekete

Bernard Barna Fekete

A Kolibri Art Studio Europe Kft. alapítója és ügyvezetője.

Kövess minket:

További bejegyzések

Sonnleitner – ” AC/DC POP”

AC/DC Budapesten – Rock ‘n’ roll élmény

Sonnleitner – ” AC/DC POP”AC/DC POP – Rock ‘n’ Roll – Készleten az egyetlen giclée alkotás Sonnleitner által Budapesten a BernArt Contemporary Gallery-ben (60cm x 50cm • 75 értékálló giclée készült 2019-ben).

J C Leyendecker

J.C Leyendecker

Joseph Christian Leyendecker (1874. március 23. – 1951. július 25.) az Egyesült Államok egyik legjelentősebb és anyagilag legsikeresebb szabadúszó reklámgrafikusa volt. 1895 és 1951 között

FAZZINO 3D ART Művész

Charles Fazzino egy amerikai pop art művész, aki ismert az általa alkotott 3D-s városkép-kollázsokról. Fazzino művei színesek, vidámak és részletgazdagok, és azok a városok és

Írj nekünk:

Pénznem kiválasztása
HUF Magyar forint
EUR euró
x