Korlátozott kiadású, egyenesen Amerikából érkezett alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők a Kolibri Art Studio Europe galériában. A minőségre fogékony magyar gyűjtőknek szeretnének kedvezni a pop-art értéktartó eleganciájával, harmóniájával és kifinomult ízlésével. Aktuális, humoros, izgalmas, ugyanakkor klasszikusan ízléses témakörök – így jellemzik az amerikai pop-art irányzat mesterműveit a Margit körúton megnyílt kiállítóhely alapítói.

Kortárs Galéria Shag
SHAG

A Kolibri Art Studio Europe nemcsak Budapesten, de az európai régióban is páratlanul kiemelkedő. A galéria vezetője és alapítója, Bernard Barna Fekete Budapesten született. Az 1970-es évek elején, 17 évesen vándorolt ki az Egyesült Államokba, ahol 48 éven át sikeresen építette fel az „amerikai álmot” a kaliforniai Los Angelesben. Munkásságának utolsó évtizedeiben szenvedélyesen vezette ügyvezető igazgatóként a Kolibri Art Studio, Inc.-t, egy rendkívül népszerű, 32 éve működő grafikai műtermet. Másfél éve költözött haza feleségével, Anikóval, akivel megvalósította itthon is az álmát: amerikai hangulatot csempészett művészeti értékekkel fűszerezve fővárosunkba. 

Romero Britto

“Eltökélt szándékunk a magyar gyűjtők számára is elérhetővé tenni a 20. és 21. század Amerikájának pop-art, art deco és képzőművészeti remekműveit – mint az otthoni vagy vállalati dekoráció kifogástalan színvonalú irányzatát. Hiszünk benne, hogy a humort és a klasszikus értelemben vett eleganciát kiváló érzékkel ötvöző pop-art irányzat alkotásai a magyarországi gyűjtők számára is értéket jelentenek” – mondta el Bernard.

PILLANATKÉP AZ KOLIBRI ART STUDIO EUROPE KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJÁRÓL (FOTÓ: KOLIBRI ART STUDIO EUROPE)

A kortárs galéria tulajdonosai neves amerikai pop-art alkotók (mint például Britto, Fazzino és Shag) kizárólagos és egyedüli képviselőiként tevékenykednek. Az aláírt és limitált kiadású remekművek először jelennek meg egész Európában. A művészek engedélyével lényegesen előnyösebb ajánlataik vannak a régiói szerepükkel, mint például a nyugat-európai neves galériáknak, akik már évtizedek óta nagy sikerrel forgalmazzák az említett művészek alkotásait. “Amerikai partnereinkkel közösen az a célunk, hogy ezt a különleges művészetet bemutassuk az érdeklődőknek és a leendő gyűjtőknek, hiszen remek és értékálló lehetőség a belső terek magas színvonalú dekorálására is. A relatíve nagy méretek, a masszív szín- és témakombinációk üde frissességet sugározva keltik jókedvre a szemlélőt” – emelte ki Bernard.

Kiemelt kép: Pillanatkép az Kolibri Art Studio Europe kiállításának megnyitójáról (Fotó: Kolibri Art Studio Europe)

Pénznem kiválasztása
EUR euró
x